Κινηματογράφος Cinerama- “ΕΥΤΥΧΙΑ”

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Share on skype
Κινηματογράφος Cinerama- "ΕΥΤΥΧΙΑ"
Κινηματογράφος Cinerama- "ΕΥΤΥΧΙΑ"

Συνέντευξη με τον κύριο Όμηρο Τσολακίδη, ιδιοκτήτη του κινηματογράφου Cinerama, κινηματογράφο που προσφέρει πολιτισμό στη γειτονιά του Παλαιού Φαλήρου

Κύριε Τσολακίδη καλησπέρα. Αυτήν την εποχή ο κινηματογράφος Cinerama –στο Παλαιό Φάληρο- τον οποίο και διευθύνετε προβάλει σε Α’ προβολή την ταινία «Ευτυχία». Ποια είναι η γενική σας άποψη γι αυτήν;

Η ταινία ΕΥΤΥΧΙΑ είναι μία  πολύ καλοστημένη  για τα ελληνικά  δεδομένα παραγωγή με πολύ καλές ερμηνείες  από πλευράς ηθοποιών. Το χιούμορ της ταινίας δένει  αρμονικά με το δράμα και συνάδουν την υπόθεση της ταινίας που  αναφέρεται στην ζωή της Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου.

Ποιο είναι το «δυνατό» χαρακτηριστικό της ταινίας αυτής;

Το δυνατό χαρακτηριστικό της ταινίας είναι όπως σας προείπα  οι πολύ καλές ερμηνείες των δύο πολύ καλών ηθοποιών της  Κάτιας Γκουλιώνη και της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη χωρίς να παραλείπουμε και της ερμηνείες των υπολοίπων ηθοποιών που κατά την γνώμη μου είναι εξαιρετικές. Ένα άλλο δυνατό σημείο της ταινίας είναι η πολύ καλή μουσική της ταινίας που μας θυμίζει μια άλλη εποχή.

Ο  κόσμος πως έχει αντιδράσει βλέποντας τη ταινία, τι  μηνύματα παίρνετε ;

Ο κόσμος σε πολύ μεγάλο ποσοστό φαίνεται ευχαριστημένος και θα έλεγα και συγκινημένος από την ταινία. Η ταινία του προσφέρει μικτά αισθήματα  γέλιου και συγκίνησης.

Ένας περιφερειακός κινηματογράφος όπως το Cinerama τι έχει να προσφέρει στον θεατή ή στον λάτρη του κινηματογράφου;

Ένας περιφερειακός κινηματογράφος όπως το CINERAMA DIGITAL CINEMA  προσφέρει στους πελάτες του   πολύ ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα,  καθαρό περιβάλλον, ποιοτική επιλογή ταινιών του ευρωπαϊκού, αμερικάνικου και διεθνή κινηματογράφου, καθώς επίσης και τον πολύ καλό τεχνολογικό εξοπλισμό εικόνας και ήχου με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας όπως ήχος DOLBY SURROUND 7,1 και μηχανήματα προβολής BARCO 2K.

Εσείς σαν παλιός ιδιοκτήτης –θυμόμαστε όλοι την ιστορική «Αδελαίδα» στον ίδιο χώρο -τι έχετε να θυμάστε από τα χρόνια που πέρασαν; Τι έχει αλλάξει και οι αλλαγές μπορούν να χαρακτηρισθούν ως βελτίωση ή επιδείνωση;

Η προσωπική μου ιστορία στον κινηματογράφο ξεκινάει από την ηλικία των 7 ετών, όπου για πρώτη φορά ασχολήθηκα με τον κινηματογράφο που δημιούργησε ο πατέρας μου και λεγόταν ΑΔΕΛΑΙΣ. Στεγαζόταν στον ίδιο χώρο που στεγάζετε τώρα το CINERAMA και λειτουργούσε και χειμώνα και καλοκαίρι. Φυσικά εκείνες οι εποχές ήταν διαφορετικές από τις τωρινές σε όλα τα επίπεδα. Ο κινηματογράφος από εκείνες τις εποχές μέχρι σήμερα πέρασε και περνάει πολλές κρίσεις ( τηλεόραση, video, πλατφόρμες)  όμως κατάφερε και ακόμη και σήμερα να ξεπεράσει τις κρίσεις και να ανακάμπτει. Φυσικά τα εισιτήρια που γίνονται σήμερα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που γινόντουσαν παλαιότερα.

Αντιμετωπίζει ο «περιφερειακός» κινηματογράφος προβλήματα; Ποιο είναι το πιο σημαντικό; τι προτείνετε;

Οι μεμονωμένες αίθουσες σαν την δικιά μου  έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλη μία πρόκληση που ήρθε από το εξωτερικό που είναι οι κινηματογράφοι MULTIPLEX, οι οποίοι μπορεί να προσφέρουν περισσότερες επιλογές σε ταινίες όμως ο τρόπος που λειτουργούν παραπέμπει σε FAST FOOD CINEMA όπου ο θεατής μπαίνει σε μια αίθουσα παρακολουθεί μια ταινία σε μια απρόσωπη αίθουσα χωρίς διάλειμμα και χωρίς την ατμόσφαιρα που προσφέρει  μια παραδοσιακή κινηματογραφική αίθουσα.

Με την ευκαιρία να ευχηθώ στους ακροατές σας καλή και εποικοδομητική χρονιά

Χρήστος Νομικός