Ενήλικες με διάσπαση προσοχής

SHARE

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Share on skype
Ενήλικες με διάσπαση προσοχής

Ενήλικες με διάσπαση προσοχής

Ενημερωτική Ομιλία

📌Τι είναι η ΔΕΠΥ;
Η ΔΕΠΥ είναι μία κυρίως κληρονομική διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος, και επηρεάζει γύρω στο 3% των ενηλίκων. Τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι η απροσεξία, η παρορμητικότητα και η υπερκινητικότητα, όμως συναντάται συχνά και αναβλητικότητα, δυσκολία διαχείρισης χρόνου, συναισθημάτων και δυσκολίες βραχυπρόθεσμης μνήμης. Συναντάται σε τρεις τύπους: Απρόσεκτο, υπερκινητικό – παρορμητικό και συνδυασμένο τύπο.

📌 Θέμα ομιλίας
Η ομιλία αυτή θα αναφερθεί σε διάφορες φάσεις την ενήλικης ζωής και συγκεκριμένα στην φοιτητική ζωή, εργασία και τις συντροφικές σχέσεις ενώ θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά της ΔΕΠΥ και πληροφορίες γύρω από αυτή.
Επίσης, θα δοθούν αρχές αντιμετώπισης σε όλες τις προαναφερόμενες φάσεις, τι ειδικότητες μπορούν να βοηθήσουν καθώς και θα γίνει αναφορά και στην θετική οπτική της ΔΕΠΥ.

🎯 Ποιόν αφορά η ομιλία;
Ενήλικα άτομα με ΔΕΠΥ, τους συντρόφους τους ή τους γονείς και συγγενείς τους.
Θα γίνει προσπάθεια η ομιλία να είναι διαδραστική.
Η ομιλία δεν αφορά ειδικούς, ούτε γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ και δεν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

✔️ Πως μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Επειδή υπάρχει περιορισμός θέσεων (40) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της φόρμας παρακάτω: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqjTXt-pOf_9ojLnpF9eGVnL6HCmOCOA8XaXrveL8MzilAqA/viewform?usp=sf_link

👨‍🏫 Ομιλητής: Νίκος Σχετάκης – ADHD & Life Coach
Ο Νίκος Σχετάκης ,είναι μεταπτυχιακός φοιτητής Θετικής και Coaching ψυχολογίας, έχει εκπαιδευτεί και ειδικευτεί στο ADHD Coaching (ΔΕΠΥ) και Life Coaching από σχολές της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα στο ADHD Coaching από την MentorCoach (2017-2018) , στο Life Coaching από την International E-learning Academy (2017), και στο Coaching από το e-learning του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2016).
Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου ADHD Hellas (2019-), ιδρυτής της ομάδας αυτοβοήθειας ατόμων με ΔΕΠΥ Θεσσαλονίκης (2011-2015) και διαχειριστής της διαδικτυακής κοινότητας ατόμων με ΔΕΠΥ, adhdforum.gr (2011-)

Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί

Πολυχώρος 17 (Facebook)
Δημητρακοπούλου 17

176 72 Καλλιθέα Αττικής

Χορηγός επικοινωνίας syzefxi.gr (Facebook)